Wonderfeel Festival: Bredero!

 

 

Onze Bredero-voorstelling zal deze zomer te zien zijn op het Wonderfeel Festival, op 21 juli om 14 uur. En daar kijken we nu al naar uit!

Camerata Trajectina heeft in april j.l. negen Bredero-concerten gegeven in het Netwerk Oude Muziek. We speelden op prachtige historische locaties zoals o.a. het Muiderslot en kasteel Heeswijk. Deze zomer is deze voorstelling dus te zien in de vrije natuur tijdens het Wonderfeel Festival in de bossen van ’s Gravelande. De kaartverkoop is inmiddels gestart: http://www.wonderfeel.nl

In 1618 overleed Gerbrand Adraenszoon Bredero op 33-jarige leeftijd, na een kort maar uiterst productief leven. Zijn Boertigh, Amoureus en Aendachtigh Groot Lied-boek uit 1622 wordt gezien als een van de belangrijkste bundels van de gouden eeuw. Tijdens dit concert komt de gouden eeuw tot leven. Feesten, vechtpartijen en vrijages: het hele leven komt aan bod in dit licht theatraal aangeklede concert in een regie van Marc Krone. De liederen worden afgewisseld met instrumentale improvisaties en variaties op de ‘grondbassen’ en melodieën die Bredero heeft gebruikt.

Camerata Trajectina met Bernard Loonen, Hieke Meppelink, Saskia Coolen, Constance Allanic, Arjen Verhage en Laurens Beijer. De regie is in handen van Marc Krone.

http://www.wonderfeel.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s