Wonderfeel Festival: Bredero!

 

 

Onze Bredero-voorstelling was deze zomer te zien op het Wonderfeel Festival. Het was een bijzondere belevenis: warm, zonnig, sfeervol, buiten. En VPRO Vrije Geluiden heeft er een registratie van gemaakt, die in het najaar te zien zal zijn. Wij waren in april overigens ook te zien bij Podium Witteman, vanwege de 9 Bredero-voorstellingen die Camerata Trajectina speelde in het Netwerk Oude Muziek. We speelden op prachtige historische locaties zoals o.a. het Muiderslot, kasteel Heeswijk en kasteel ’s Heerenberg.
Met onze voorstelling hebben we het Brederojaar luister bijgezet. In 1618, 400 jaar geleden, overleed Gerbrand Adraenszoon Bredero op 33-jarige leeftijd, na een kort maar uiterst productief leven. Zijn Boertigh, Amoureus en Aendachtigh Groot Lied-boek uit 1622 wordt gezien als een van de belangrijkste bundels van de gouden eeuw. Tijdens dit concert komt de gouden eeuw tot leven. Feesten, vechtpartijen en vrijages: het hele leven komt aan bod in dit licht theatraal aangeklede concert in een regie van Marc Krone. De liederen worden afgewisseld met instrumentale improvisaties en variaties op de ‘grondbassen’ en melodieën die Bredero heeft gebruikt.

Camerata Trajectina met Bernard Loonen, Hieke Meppelink, Saskia Coolen, Constance Allanic, Arjen Verhage en Laurens Beijer. De regie is in handen van Marc Krone.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s