Olipodrigo Festival Oude Muziek

2 camerata-trajectina ©FoppeSchut .Lowres. _7FS5068

Het is muziek om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want in de zeventiende eeuw at men met de vingers. De Koddige Olipodrigo is een uitbundig banket vol met rijk gevuld gezang, gebraden dichtkost en beschonken drankgebral. Het is Camerata Trajectina op zijn best; een kluchtig eetfestijn vol met muzikale lekkernijen waarbij  zowel de maag als het oor naar hartenlust gevuld wordt.

Camerata Trajectina, de pleit­bezorger van de Nederlandse Gouden Eeuw, liet het festivalpubliek zelf aan tafel plaatsnemen. Een verrukkelijke Olipodrigo werd geserveerd: een stoofpot met een keur aan soorten vlees en andere ingrediënten. En er werd naar hartelust gezongen en geacteerd. De Koddige Olipodrigo is namelijk ook de titel van een zeventiende-eeuwse liedbundel met drinkliederen, liefdesdeuntjes en schunnige grappen. Eten, drank en gezang werden gelijktijdig opgediend. Huize Molenaar verzorgde het diner.

De voorstellingen waren binnen 4 uur uitverkocht en waren een feest voor oog, oor en tong! Locatie: Paushuize Utrecht – Festival Oude Muziek – 27, 28, 30, 31 augustus en 2 september 2018.

http://www.festivaloudemuziek.nl; http://www.camerata-trajectina.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s